Golden Pages - сайтът на фирмите в България

Каталог номер едно за професионални стоки и услуги в страната
Единствен доверен партньор на Google в България за услугата Google Maps

ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ 157 СЕСАР ВАЙЕХО

157 гимназия с изучаване на чужд език Сесар Вайехо приема ученици след VІІ клас в чуждоезиков профил с интензивно изучаване на испански език и втори чужд език английски - пет паралелки с по 29 ученици, без квоти за момчета и момичета.

Към момента 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехоосъществява прием след VІІ клас в чуждоезиков профил с интензивно изучаване на испански език и английски като втори чужд език.

Ежегодно се приемат по пет паралелки при максимална пълняемост от 29 ученици, без квоти за момчета и момичета.
 

На испански се изучават следните предмети:

 • История и цивилизация
 • Биология и здравно образование
 • Физика и астрономия
 • Химия и опазване на околната среда
 • Испанска и латиноиспанска литература

Профилиращи предмети:

 • Първи профилиращ предмет: Испански език
 • Втори профилиращ предмет: Английски език
 • Трети профилиращ предмет: Български език и литература
 • Четвърти профилиращ предмет по избор от: Математика, История и цивилизации, География и икономика

От 2003 г. гимназията е със статут на билингвално училище и работи по двустранната Програма за сътрудничество в областта на образованието и културата между Република България и Кралство Испания. В рамките на тази програма в училището всяка година преподават по двама учители испанци.


157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” поддържа традиционно сътрудничество с културнообразователни институции в страната и испаноезичния свят, неправителствени организации и дипломатически мисии в България.

Училището е базово на СУ „Св. Климент Охридски”, НБУ, НСА и Университета „Кастиля-Ла Манча”. При нас ежегодно се обучават и полагат държавните си изпити по педагогическа практика студенти по испанска филология, физика и астрономия, физическо възпитание и спорт.
 

Училището предлага богат гама от спортни и извънкласни занимания в спортни секции и творчески клуб-ателиета. През 2008 г. театралната формация на гимназията спечели първо място на ежегодния фестивал на испаноезичния театър, както и честта да представлява България на международния фестивал в Унгария. През 2011 г. училището бе отново сред представителите на България на международния фестивал на испаноезичния театър в Москва. Не са малко и спортните постижения на нашите ученици на общинско и регионално ниво.


Гимназията разполага с актова зала, голям и просторен физкултурен салон, мултимедийна зала, две компютърни зали, фонетичен кабинет, модерен кабинет по природни науки, библиотека и постоянна интернет връзка във всички учебни и административни помещения. На разположение на учениците са стол и бюфет, широк двор с тревни площи и спортни площадки.


Нещата, с които се гордеем:
 

 • Базово училище на български и испански университети
 • Висококвалифицирани педагози
 • Съвременни образователни технологии
 • Модерна материално-техническа база
 • Разнообразна извънкласна, научна, художествена и спортна дейност
 • Богато сътрудничество с български и чуждестранни образователни и културни институции

Нашият девиз е: „Тук се учи и вратите се отварят”. Вярваме, че последващата житейска и професионална реализация на нашите ученици го доказва.

 

Мнения

Напиши мнение за ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ 157 СЕСАР ВАЙЕХО (1)

Помолете настоящите си клиенти да напишат мнение за вас, ако искате да привлечете нови клиенти за ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ 157 СЕСАР ВАЙЕХО! Според последното Глобално онлайн потребителско проучване на Nielsen на над 25 000 потребители в повече от 50 страни, 70 процента от потребителите се доверяват на препоръки публикувани в интернет и взимат решение за покупка на продукти и услуги въз основа на това.

Дъщеря ми учи в 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо” и съм изключително доволна от нивото на обучение - и чуждоезиковото, и общообразователното. Имат прекрасни педагози, които са много добре подготвени и намират подход към всяко дете. Ако искате добро образование за децата си, това е училището.

Напиши мнение
Моля попълнете "I'm not a robot" отметката.