СОУ 125 ПРОФ. БОЯН ПЕНЕВ

В І-ви и след ІV клас училището приема ученици в паралелки с английски, руски, немски език и математика. След VІІ клас приемът на ученици е в паралелки с профил 'Предприемачество и бизнес' - с английски език, по програмите на 'Джуниър Ачийвмънт'.

125 СОУ е с доказани традиции в чуждоезиковото обучение и с нови завоевания в обучението по математика – ІІ място в света на отбора по математика на Международното състезание в Хонг Конг през 2010 година, златни и сребърни медали на много други национални и международни състезания.

В училището се обучават 1250 ученици от І до ХІІ клас. В начален етап се приемат ученици в паралелки с английски, руски и немски език. След ІV клас се приемат ученици в паралелски с разширено изучаване на чужди езици и математика. След VІІ клас приемът на ученици е в паралелки с профил "Предприемачество и бизнес" - с английски език, по програмите на американската фондация "Джуниър Ачийвмънт". В тези паралелки обучението по специалните предмети за целия курс от VІІІ до ХІІ клас се води от университетски преподаватели от УНСС и се осъществява по безплатни учебници, осигурени от училището. Обучението включва модерни средства като участие в учебни компании, виртуални предприятия, симулации на банките в действие и др. Знанията, които учениците придобиват в училище са на високо ниво, което се доказва и от резултатите във всички външни оценявания - в ІV, VІІ клас и ДЗИ. С опитът, с традициите си и с новите насоки на развитие 125-то СОУ доказва на практика своя девиз "Училище с лице, училище за личности!"


В последните години материалната база на училището е изцяло обновена. Създадена беше актова зала, Училищен музей, два нови компютърни кабинета, пет кабинета за целодневното обучение на учениците. Ремонтирани са столът на училището и физкултурният салон. Подменени са изцяло дограмата и вратите и е поставена топлоизолация на цялата сграда. Навсякъде е монтирано качествено осветление. Всички коридори на сградата са оформени с пана от творчеството на учениците или събрана от тях информация.
 

Мнения

Напиши мнение за СОУ 125 ПРОФ. БОЯН ПЕНЕВ (1)

Помолете настоящите си клиенти да напишат мнение за вас, ако искате да привлечете нови клиенти за СОУ 125 ПРОФ. БОЯН ПЕНЕВ! Според последното Глобално онлайн потребителско проучване на Nielsen на над 25 000 потребители в повече от 50 страни, 70 процента от потребителите се доверяват на препоръки публикувани в интернет и взимат решение за покупка на продукти и услуги въз основа на това.

Силвия Колева 11 Aug 2015 14:12

Синът ми учи в 125-то СОУ, в паралелка с изучаване на английски. Много съм доволна, че го записах в това училище. Езика се учи на много добро ниво, общоообразователните предмети също. Добър екип от педагози, добре подготвени и периодично повишаващи квалификацията си. На мен ми допада и че се държи на реда и дисциплината.

Напиши мнение
Моля попълнете "I'm not a robot" отметката.