Железария, В и К оборудване, лакове и бои - магазини

Железарията - кварталният магазин за всичко необходимо за ремонт в дома и градината, е един от най-посещаваните типове магазини.

 

Било то части за ремонт на банята, бои за освежаване на стените и лак за паркет, както и много други неща могат да се закупят от магазините за железария, В и К оборудване, лакове и бои.

 

Повечето такива магазинчета са насочени към сектора за търговия на дребно с бои, лакове, лепила, ел. материали, ВиК части за битови нужди.

Напоследък обаче те все по-често биват измествани от по-големи вериги хипермаркети, специализирани в продажба на такива артикули, където асортиментът е повече от огромен, и сътветно изборът на клиента се базира на по-голямо разнообразие от стоки, а и услуги. Във въпросните големи магазини има обучени служители, които могат да отрежат лайсна, перваз, плот или каквото и да били по избор на потребителя. Рамкират се на място гоблени, снимки, картини. Тонират се латекс и бои по каталог и др.

 

Асортиментът от предлаганите стоки е богат и разнообразен.

 

В сектора на боите се предлагат:

- бои и спрейове;

- латекс и оцветители;

- строителни смеси, силикони, пяна и пистолети;

- лепила, лакове, кит;

- разредители и препарати;

- мечета, четки, валяци .

 

Относно водопровода и канализацията :

-          батерии и душове;

-          водомери;

-          фаянс, санитария;

-          сифони;

-          мени връзки и маркучи;

-          фитинги;

-          тоалетни дъски, казанчета, кранчета.

 

Предлаганите стоки в сектор железария:

-          инструменти за малки ремонти и поправки – клещи, отверки, резачки, различни видове ключове, гедорета, шестограми, триони, ножовки, шкурка, ножици за ламарина, кози крак.

-          Инструменти, изплзвани в строителството: маламашки, мистрии, шпакли, новелир, чукове, ролетки, миксер за боя и бетон.