Платове - магазини

В магазините за платове се предлагат материи от памук, трико, хастар, вълна, ликра, лен, коприна, изкуствени кожи, еко кожи и други.

Фирмите от бранша се занимават с внос и продажба на платове, като разполагат с богата гама от различни видове тъкани за работни и униформени облекла, мъжки и дамски ризи, мъжка и дамска конфекция. Някои от тях са специализирани в продажба на платове за покривки за маси и за спално бельо-хасета, крепон. Търгуват също на едро и дребно с дамаски за гарнитури, кухненски ъгли, автотапицерия и декоративни текстили.

В повечето магазини на разположение са  специалисти-консултанти , които разполагат с необходимата  информация за всяка тъкан , с цел да  направят избора на клиента  по-лесен и приятен.

В някои  магазини за платове,освен платове на метър се предлагат и готови продукти като   шалтета, кувертюри, възглавници, покривки за маси, калъфи за столове и холни гарнитури.

Поради нарастващия интересе към интериорния дизайн в много от магазините се предлага широка гама от вносни платове и материи от Корея, Германия, Испания, Италия - шифон, органза, сатен, жоржет, трико, жакард, велур, туил и голяма гама от десени и щампи, съобразени с европейските и световни модни тенденции.