Дамаски

Дамаската за мебели е основният компонент от качеството на всяка мека мебел. Красивата, приятна на допир и цветово трайна дамаска придава на меката мебел не само атрактивен вид, но я прави наистина удобна и комфортна.Дивани, табуретки, столове, шезлонги, кухненски ъгли и всяка мебел с мек пълнеж ще има по-дълъг живот, ако се тапицира с качествени дамаски. Здравите, но приятни на допир тъкани предпазавт мебелите от преждевременно износване.

Използването на различни по вид текстили за тапициране на мебели е възможно благодарение на няколко основни контролирани показатели, определящи тези текстили като "дамаски": изтриваемост, якост на опън по основа и по вътък, пилинг и др.

Компаниите, които произвеждат дамаски и магазините в  които те се продават  предлагат голяма гама дамаски на своите клиенти. Там ще  откриете както луксозни, така и среден клас дамаски. Цените варират според качеството.Предлаганите артикули са с голямо разообразие за всеки вкус, като целта е да се придаде уют във всеки дом или офис. Основните материи са шанил, микрофибър, лен с флог, флок, жакард, дамаски с високо съдържанеие на памук, кожа – естествена или изкуствена и т.н.

Освен за тапицерия, дамаските се използват и за декорация, например на стени. Избирайки цветовете на дамаската за декорация трябва да имате предвид цветовете, които присъстват активно в стаята, която ще декорирате.

Поради големия човекопоток , особено внимание трябва да се обърне на здравината на дамаските, които се използват при тапициране на седалките в превозните средства на обществения градски транспорт – влакове, тролеи, трамваи, автобуси.