СОФИЙСКА ВОДА 070012121

В и К - строителство, Лабораторно оборудване и консумативи, Водопроводчици и В и К услуги

Адрес: София, жк. Младост 4, Бизнес парк София, сграда 2А

Телефон: 028122430

Софийска вода АД предлага: Доставка, монтаж и пломбиране на индивидуални водомери. Монтаж на водомери с дистанционно отчитане. Тестване на водомери. Трасиране и откриване на течове. Канализационни услуги. Анализи на проби от питейни и отпадъчни води.

Софийска вода АД е най-голямото ВиК дружество на територията на България. Предлагаме на своите клиенти услуги по водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадни води. Стремим се да бъдем успешен и първокласен доставчик на висококачествени услуги, ние сме открити, работим в партньорство с обществото и се стремим към непрекъснато подобрение.

Водомерни услуги

- Доставка, монтаж и пломбиране на водомери:

 • Подмяна на водомери
 • Подмяна на водомер и спирателен кран
 • Монтаж на водомер в жилища без измервателни уреди
 • Монтаж на индивидуален водомер, собственост на клиента

- Тестване на индивидуални водомери

- Монтаж на водомери с дистанционно отчитане

Монтаж на водомери с дистанционно отчитане. Услугата включва монтаж на водомери с импулсен изход, модули за дистанционно отчитане и пломбиране. Отчитането се осъществява с оптично устройство от инкасатор на разстояние 25 м, при осигурен достъп до общите части на сградата /стълбището/.

Инсталиране на система за дистанционно отчитане. Услугата включва монтаж на водомери и модули за дистанционно отчитане, както и концентратори на данни, които се монтират ориентировъчно през един етаж. Отчитането се извършва през GSM мрежата, без да е необходимо посещение на инкасатор до сградата.
 

Трасиране и откриване на течове по вътрешно-площадкова водопроводна мрежа


- „Софийска вода” АД е специализирана в трасиране и откриване на течове по улични водопроводни мрежи и сградни водопроводни отклонения.

- Като допълнителни услуги за своите клиенти, дружеството предлага трасиране на водопроводи и откриване на течове по вътрешно-площадкова водопроводна мрежа, които са ангажимент на собствениците на сградата или имота.

Трасиране

- Услугата представлява локализиране местоположението на метални проводи или проводи с вградена метална нишка, които попадат във вътрешно-площадковата мрежа. При наличие на планове на водопроводи, кранове и пожарни хидранти, локализирането на проводи е по прецизно. Услугата не включва локализиране на проводи в затворени пространства и сгради. 
 

Откриване на скрити течове

- Услугата включва локализиране на скрити течове по вътрешно-площадкова водопроводна мрежа. При съмнение за скрит теч, нашите специалисти ще го открият с помощта на акустична апаратура. Наличието на планове на водопроводи, кранове и пожарни хидранти ще улеснят откриването на теча. Услугата не включва локализиране на проводи в затворени пространства и сгради. 
 

Канализационни услуги

- „Софийска вода” АД извършва ремонт и поддръжка на уличната канализационна мрежа.

Като допълнителни услуги за своите клиенти, дружеството предлага канализационни услуги обхващащи поддръжката на канализационната мрежа в участъка между първа ревизионна шахта и сградата.
 

Канализационни услуги

 • почистване на канали в участъка между първа ревизионна шахта и сградата;
 • почистване на канализационни мрежи и сградни отклонения, които не са предадени за експлоатация на дружеството;
 • почистване на първа ревизионна шахта;
 • изчерпване на отпадни води от шахти (с дълбочина до 6 метра);
 • почистване на оттоци;
 • инспекция на канали с телевизионна камера (с дължина до 50 метра и диаметър до ф 300).
   

Лабораторни анализи

- Лабораторен Изпитвателен Комплекс (ЛИК) към „Софийска вода“ АД е акредитирана лаборатория, която извършва анализи на проби от питейни, повърхностни и подземни води; отпадъчни води и утайки, съгласно изискванията на стандарта БДС EN ISO/IEC 17025. Освен задължителния мониторинг на водата лабораторията предлага допълнителни платени анализи при заявка от клиент.

 Видове анализи

 • Физико-химични показатели
 • Микробиологични и хидробиологични показатели
 • Анализи на над 30 елемента ICP-OES (вкл. микровълново разлагане)
 • Анализ на живак със система за хидридно генериране
 • Анализ на пестициди с GC/MS/MS
 • Анализ на Халоалкани с GC/MS/MS
 • Съдържание на органичен и неорганичен въглерод (TOC)
 • Анализи с Йонен хроматограф
 • Анализи с непрекъснат поточен анализатор
 • Анализи с газов хроматограф
 • Спектрофотометрични анализи
 • Полеви тестове за свободен хлор
   

Допълнителна информация за предлаганите услуги е публикувана на нашата Интернет страница: www.sofiyskavoda.bg/services/default.aspx 

Напиши мнение за СОФИЙСКА ВОДА (6)

СОФИЙСКА ВОДА

Мнения за СОФИЙСКА ВОДА от клиенти. Вижте какво казват клиентите на СОФИЙСКА ВОДА, СОФИЯ за техните продукти и услуги.

star
Гери Домузова 21 May 2015 14:27

Доволна съм от Софийска вода. Скоро ни смениха водомера, много експедитивно действаха. И като цяло мисля че са коректни към клиентите.

star

Тестване на водомер

За минимално време хората дойдоха, свалиха и изпратиха водомера за проверка. На мястото на водомера беше сложена тръба. Сметката накрая на месеца беше нормална. След 10 дни дойдоха и монтираха водомера.

star
Лазар Кръстев 28 Aug 2012 14:59

ЗдравейтеЖивял съм в доста от големите градове в България и съм дългогодишен служел във ВиК дружествата им. Наскоро се преместих в София. Като специалист във ВиК сектора бях приятно изненадан. Живея в квартал Красно Село и качеството на водата е много по-добро от качеството, в който и да е друг български град. Цената на водата също е една от най-ниските. Надписани количества се получават и в моята сметка. Понякога са дори над 10%. Но опитът на ВиК служител ми е показал, че причината за това са остарелите тръби(които са собственост на домакинствата) и незаконно прикачилите се хора. Повечето хора не разбират, че трябва да инвестират в нови водомери и тръби, за да си намалят дълготрайно(не вечно) сметката за вода. В момента съм пенсионер по болест и не се опитвам да ги защитавам, а да покажа и друга гледна точка.

star
Антон Колев 19 Jun 2011 18:18

мошеници

Създадени са правила които единствено служат да защитават правата на монополиста в ущърб на потребителя.Ако бяха коректни нямаше да наемат подизпълнители за събиране на данните за разходваната вода-просто се страхуват от среща с потребителя и да видят с очите си какви нагли лъжци са при изготвяне на документите.Началник отдел преди време получаваше 17000 лв месечно,смятайте за другите над него!

star
Красимир Петров 24 Jan 2011 16:33

Монополист

Злоупотребяват с монополното си положение. Дори когато е очевидно, че има допуснати грешки / надписани количества вода/ търсят вината в клиентите си. Да се твърди, че в жилищен блок с около 35 апартамента / бл.105 Мусагеница/ има течове от 1000 до 2000 куб.м. за месец е меко казано нелепо. Дори след като на 19 април 2010 техен технически екип направи проверка и установи категорично, че няма течове и няма нерегламентирано ползване на вода продължават да тормозят жувущите в блока с измислените си сметки.

star
Антон Колев 23 Nov 2010 07:58

Мнение

Бих искал да изразя задоволство от качеството на услугите, предлагани от фирма "Софийска вода" АД и по-конкретно от тези, свързани с откриването на индивидуални партиди. Надявам се това да продължава и занапред.

Напиши мнение

Изпрати имейл

Адрес: София, жк. Младост 4, Бизнес парк София, сграда 2А

Телефон: 028122430

Изпрати имейл

Софийска Вода
Софийска Вода Софийска Вода Софийска Вода