Бирарии

Още след Освобождението навиците на българското население се променили и бирата бързо навлязла в ежедневието им, превръщайки се в страст. Така е до ден днешен.

Бирариите са зведения с уютна обстановка, разнообрана кухня и естествено много бира и музика, където човек може да се срещне с приятели.

Бирариите са ситуирани основно в централните части на градовете, като всяко едно заведение от типа притежава своя индивидуалност. Едни са ориентирани в стил „ирландски пъб”, други са по-скоро „ german pub’. Но независимо от обстановката бирариите са места, където се сервират различни видове бира-тъмна, светла, наливна , бутилирана, жива бира, бирени коктейли, нискоалкохолна бира или такава с аромат и вкус на плодове.

Тъмната бира по принцип се асоциира със студените сезони, огънят в камината и месните мезета. А всичко това накуп, плюс веслета компания е запазена марка на всички бирарии.

Предлаганата в пъбовете бира е и от различни националности: българска бира, немска, чешка.

Най-важното е , че всяка бира е сладка и силна, за да сгрява душата и тялото в зимните вечери и да ни разхлажда през лятото.

Наздраве!