Лов и спортен риболов

Преди откриването на ловния сезон се сещате, че дрехите ви за лов  са изтъркани и раздрани от зимните преживявания с дружинката, а нямате време да търсите нови.

Риболовци, които имат нужда да попълнят запасите си от принадлежности и такъми, готвейки се за риболовния сезон се чудят от къде да се снабдят с всичко необходимо.

 

На помощ в тези случаи може да се използва информацията за магазините за ловно-рибарски принадлежности, както и различни форуми и изложения, които дават информация за местата на които законно могат да се практикуват тези хобита.

 

В магазините за лов и стоки за спортния риболов може да се открие богат асортимент от такъми, облекла, оборудване, ловни оръжия и муниции за тях, захранки за риба и др.

 

В последните години се забелязва появата на компании, занимаваши се основно с организацията на лова за чужденци в България, но напоследъ имам и  все повече български клиенти, които ловуват  по ловните полета на България и извън страната.

Офертите, които въпросните компании представят са издържали теста на едни от най-капризните пазари в този бранш-немският и испанският.

Важно е да отбележим, че разликата в качеството на ловната услуга в различните ловни територии у нас става все по-голяма. Затова и правилният избор е от изключително значение.

 

Това важи и за водоемите, които позволяват законен риболов. Съществуват язовири, които са специално зарибени с различни видове риба – пъстърва, шаран, сом, толстолоб и каракуда, което предоставя възможност да се задоволят различните вкусове на риболовците. Любителски риболов, наричан още спортен риболов, е риболов за удоволствие. Най-често срещаната форма на спортен риболов се практикува с пръчка, макара, линия, куки, и всяка една от широк спектър от примамки. Спортния риболов се прави за удоволствие, уловът е в количество за лична консумация, и обиконовено се плаща такса на пръчка и на килограм живо тегло. Главно рибaрите си почиват и забавляват по този начин, поради борбеността на някои риби и интереса от нейното преследване (захранки, примамки, воблери, блесни и др.).