Соларни системи

Соларната система е добър избор за почти всяко домакинство - така използвате безплатната енергия от слънцето и пестите до 70% от разходите за топла вода.

 

Соларните системи са източник на икономия за  почти всяко домакинство. Това важи не само за нови, но и за стари сгради. Достатъчно е да разполагате с покрив или с равна повърхност и соларните инсталации биват приспособени от специалисти в областта  към Вашия дом.

Широката гама от термоуправления, бойлери с различен обем, помпени групи и другите необходими принадлежности, дава възможност за лесен монтаж и естетически издържано изпълнение на соларната инсталация.

 

Със соларните колектори могат да се уловят  ефективно слънчевите лъчи и да се използва  енергията им интелигентно. Дали за инсталация за подгряване на битовата вода или в система с подпомагане на отоплението – компаниите за соларни системи предлагат  оптимални решения  за Вашите лични изисквания.

 

Чрез кондензен котел със  слънчев характер се постига оптимална ефективност между ефективност и висок комфорт на топла вода, като монтажът  и пускът са изключително лесни,  а компактната конструкция е гаранция за икономия на място и изключително тиха работа.

 

 През топлите месеци на годината няма да се нуждаете от конвенционален бойлер, но през най-студените дни можете да го използвате, за да осигурите останалата ви необходима вода, която вакуумните слънчеви колектори няма да успеят да ви подсигурят. Соларните системи се изграждат така, че да могат да се комбинират със съществуващите електрическите и газови бойлери, за да се създаде по-голямо удобство при използването им.

 

При инсталирането на слънчеви колектори и соларни системи, решението дали да обновите всички части от съществуващата ви система или само някаква част е изцяло ваше, но определено с използването на този източник на гореща вода вие ще си изплатите всички вложения за много кратко време.