Облекла втора употреба - магазини

Магазините за дрехи втора употреба или така известните секънд хенд (second hand) магазини през последните години стават все по-разпространени в цялата страна.

Не само финансовата криза обаче провокира разрастването на мрежата от магазини за облекла втора употреба. Друг важен фактор е и качеството на предлаганите там основно дрехи. Повечето от тях са внос от европейски страни като Англия, Германия, където определено се държи на качеството на материите и на изработката. Това, в комбинация с достъпните цени води до високата посещаемост на тези магазини, основно от дамите, разбира се.

В магазините за облекла втора употреба могат да се открият понякога и ценни „ съкровища”, т.е. дрехи на световно известни марки и дизайнери. Там се продават дънки, панталони, блузи, туники, якета, пуловери,  гащеризони, рокли, елеци, пижами, бански костюми, шалове, спортни дрехи, спортни облекла, мъжки ризи, мъжки връхни дрехи и др. Предлагат се и аксесоари като чанти, сакове, шапки и др.

Освен малки магазинчета за отбрани дрехи second hand, където цената е на бройка, доста разпространени са големите вериги магазини , където цената на дрехите обикновено е на килограм, като пада всяка изминала седмица до следващото зареждане с нова стока.

Така че , макар и в условията на финансова криза, благодарение на тези нискобюджетни магазини, всички дами , които имат нюх за красивото и качественото могат да освежават периодично гардероба си и спокойно да се отдават на шопинг терапия!