РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ

РБ Сава Доброплодни е основен библиотечен, културен и научно-информационен център на територията на Сливенски регион. Притежава многоотраслов фонд, наброяващ над 350 000 библиотечни единици. Организатор на Национален фестивал на детската книга.

Регионална библиотека “Сава Доброплодни” е основен библиотечен, културен и научно-информационен център на територията на Сливенски регион. Притежава многоотраслов фонд от монографии, справочна литература, периодика, нотни, картографски и графични издания, CD, DVD, и др. материали, на български и чужди езици, наброяващ над 350 000 библиотечни единици. Архив е на местния печат, център на библиографската и информационна дейност и на библиографията за края, експертно-консултантски и квалификационен център за библиотеките от областта. Реализира проекти свързани с: автоматизацията на библиотечно-библиографските процеси, създаване на собствени електронни ресурси и представянето им в Интернет, дигитализацията на ценни колекции, продължаващото образование и ученето през целия живот, работа с новите информационни технологии, културната интеграция и гражданското участие, промоцията на книгата, създаване на интерес към книгата и четенето у децата, детски приказен театър, издателска дейност и др. Организатор на уникалния за България Национален фестивал на детската книга, който се провежда ежегодно от 1999г. и привлича все повече участници от страната и чужбина.

В началото на 21 век библиотеката съчетава както традиционните за една библиотека дейности, така и новаторски форми за представяне на българската и световната култура чрез модерен мениджмънт. Благодарение на новите информационни технологии и свободния достъп до Internet, тя успешно приспособява услугите си към нуждите на съвременното общество и вече е пространство на свободния диалог, част от информационното общество без граници.

Мнения

Напиши мнение за РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ (1)

Помолете настоящите си клиенти да напишат мнение за вас, ако искате да привлечете нови клиенти за РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА САВА ДОБРОПЛОДНИ! Според последното Глобално онлайн потребителско проучване на Nielsen на над 25 000 потребители в повече от 50 страни, 70 процента от потребителите се доверяват на препоръки публикувани в интернет и взимат решение за покупка на продукти и услуги въз основа на това.

И.Иванова 21 Aug 2015 16:32

мнение

Радвам се,че намирам представяне на библиотека “Сава Доброплодни” в Golden Pages.С дъщерями присъствахме на фестивала на детската книга и бяхме очаровани.Препоръчвам на всеки който не е ходил да посети фестивала.

Напиши мнение
Моля попълнете "I'm not a robot" отметката.