Детски и бебешки храни - производство и продажба

За отглеждането на всяко едно здраво бебе и малко дете е необходима качествена храна. Тя е специфична, естествено, и съобразена с възрастта на детето.

За всеки период на захранване се използват различни храни. Като се започне от адаптираното мляко, продължи се  с плодови пюрета, зеленчукови и месни такива и се стигне до детски млечни или безмлечни каши с по-голяма хранителна стойност.

За потребностите на бебетата и за улеснение на техните родители се грижат производителите на детски и бебешки храни.

Асортиментът на произвежданите продукти включва каши на зърнена основа, пшенични пръчици и зърнени храни. Предлагат се и висококачествени био брашна, за приготвяне на домашни каши, кисели и други закуски.

Друг широко застъпен сектор в бранша за производство на детски и бебешки храни е производство на детски пюрета, в следните разновидности – плодови, зеленчукови, месно-зеленчукови, десерти и каши.

Всички произведени продукти се разпространяват в магазинната мрежа в специализирани бебешки магазини или на отделни щандове в хранителните вериги магазини. Там наред с дрешки и играчки, се предлага богат асортимент от привлекателно опаковани в красиви и шарени буранчета и кутии адаптирани млека, каши, пюрета от гореизброените видове.

Здравословното и пълноценно хранене на малките деца и нараставащите изисквания на съвременните родители амбицира производителите  да разработват и произвеждат продукти, отговарящи на европейските тенденции и стандарти, както и непрекъснато да следят за удоволетвореността на своите клиенти.