Хотели

Обикновено избираме вида хотел в зависимост от целта на пътуването ни: бизнес, почивка или нещо друго. Често пъти категоризацията 3, 4, 5 зввезди не е абсолютен показател за лукса или комфортът, които ни се предлгат. На помощ идват снимките на сайтовете или най-добре преките впeчатления на някой, който вече е бил там. Добре е предварително да се осведомите за специфичните услуги, които предлага всеки хотел.

 

Например: има ли достъп до интернет; има ли и какъв вид е басейна на хотела (открит, закрит, с минерална вода, каква е температурата й), приемат ли домашни любимци, (често собствениците на семейни хотели са благосклонни към домашните любимци, дори това да не е изрично обявено като услуга).

 

Цените на някои хотели могат да се окажат много изгодни или съответно неизгодни в зависимост от това колко души искат да наемат стаята. Например, двойна стая в хотел в Стара Загора може да бъде наета за 52 лева на вечер. Ако същата стая бъде наета от двама души, цената е 52 лева на човек за нощувка.

Проверете също така колко би ви струвало допълнително легло в стаята, ако не искате да наемате отделна стая за детето или децата.

 

Закуската. В случай че хотелът предлага и закуска, дали цената й е включена в нощувката. Немалък брой хотели предлагат закуска, която се заплаща отделно. Често, за съжаление, изборът от храни и напитки се оказва ограничен и е за предпочитане да изберете съседно заведение, в което да закусите.

 

Паркирането. В големите градове или в курортите в разгара на туристическия сезон е важно да знаете и дали хотелът предлага паркинг за гостите си. Зимните и летните курорти са силно претоварени и местата за паркиране не достигат дори в големите морски градове като Варна и Бургас.

Полезни връзки: