Зоомагазини

Зоомагазините предлагат както храни и аксесоари за домашни любимци, а така също оттам можете да закупите и своя домашен любимец.

Всеизвестно е, че добрата храна за кучета и котки трябва да е балансирана, богата на протеини, с балансиран състав на 3- и 6- Omega мастни киселини с добавки на фибри за лесно усвояване на храната и витамини.  Водещи производители препоръчват да се следи и за нивото на пепел в храната, което не е задължително да се изписва върху етикета. Въпреки това, този показател е един от важните за усвояемостта на храната, тъй като голяма част от пепелта, която се съдържа в костното брашно е несмилаема.

Аксесоарите: необходимост или глезотия
Аксесоарите, свързани с оглеждането на домашни любимци са изключително разнообразни: клетки, каишки, четки, легла, тоалетни, играчки, козметика и противопаразитни средства, аквариуми, купи за хранене, чанти за транспорт, люлки, къщички, хамаци и тунели за гризачи, както и много други. Всички те могат да бъдат намерени под „един покрив” в добре заредените специализирани магазини.
До колко полезни и необходими са всичките е въпрос на потребителски избор. Ако сте решили да глезите домашния си любимец или да улеснявате себе си, проверявайте характеристиките им, например подходяща ли е играчката за дъвчене, одобрен ли е противопаразитния препарат, който сте решили да закупите, каква е гаранцията на новата чанта за котка или леглото на кучето, както и условията за връщане на продукта. Освен да имате щастлив домашен любимец, важно е да останете и доволен потребител.

Полезни връзки
Комисия за защита на потребителите
Комисия за защита на конкуренцията
Столичен РИОКОЗ 
Българско Паразитологично дружество