Музикални магазини

При споменаването на „музикален магазин” в съзнанието на повечето хара изниква асоциацията за магазин в който естествено се продават музикални инструменти и дискове с музика. Това определено е така, но и не съвсем.

В музикалните магазини се предлагат и билети за концерти, извършват се и редица услуги, свързани с ремонт на музикални инструменти като акордация на пиана и китари и др.

Асортиментът на предлаганите музикални инструменти е огромен. Като се започне от клавишни, китарни и струнни инструменти, и се стигне до духовите такива: синтезатори, пиана, електрически и класически китари, акустични и бас китари, цигулки, укулеле, мандолини, тромпети, дървени инструменти, хармоники и др.

Ударните инструменти и перкусиите са също един доста добре застъпен сектор в музикалните магазини.

Освен музикални инструменти в специализираните магазини се предлага богат избор от аксесоари като микрофони, кабели, стойки за клавир, тромпет, саксофон; озвучителни системи , калъфи и куфари за съхранение.

Своето предимство в натовареното ежедневие или в малките градове  имат on line музикалните магазини. Само с едно кликване на мишката потребителите лесно си осигуряват желания артикул още на следващия ден , стига да не се изисква изработката му по поръчка, естествено.