Електроуреди втора употреба - магазини

В повечето маазини  за битова техника втора употреба се предлага внос от Западна Европа на хладилници, фризери, ледогенератори, перални, сушилни, съдомиялни, печки, уреди за вграждане, фурни и други.

Освен бяла техника в магазините за електроуреди втора употреба се предлагат употребявани климатициц и климатични инсталации, вентилатори, телевизори, компютри, радио апарати, музикални и озвучителни уредби, суббуфери и др.

Цените в този вид магазини са приемливи за стандарта на българския потребител и точно това, в комбинация с отличното европейско качество е предпоставка за динамичното развитие на сектора.

Електроуредите втора употреба вървят и със съответната гаранция. Тя по подразбиране е по-кратка като времетраене от гаранцията на нови електроуреди, но все пак по време на гаранцията потребителите могат да разполагат с гаранционен сервиз и гаранционна поддръжка на закупените от съответния магазин електроуреди.

В  последно време се появи и практика някои от магазините за електроуреди втора употреба да прерастват в цели вериги от магазини, които обхващат основно големите градове в сртаната. Веригите предлагат голям асортимент от стоки и осигурен транспорт, което ги прави доста посещавани и предпочитани магазини при обзавеждане с електроуреди на дом, офис, магазин или каквато и да било търговска площ.