Татуировки и пиърсинг

Така модерни напоследък стават татуировките и пиърсинга по различни части на тялото, не само при младите , но и при хора от различни  възрасти.
Татуировките са рисунки по тялото със специална технология,която ги прави трайни за цял живот. Пиърсингът се изразява в поставяне на бижута за тяло.
Съвременните татуировки се правят в специализирани студиа от професионалисти посредством специална механизирана игла, която инжектира минимални количества мастило под кожата. Най-често използваният цвят за татуиране е черен, но напоследък все повeче се използват всевъзможни други цветове. Там се работи с професионална техника и консумативи. Правят се  черно-бели, цветни татуировки,както и  корекция и закриване на стари татуировки.
Студиата разполагат с богат избор на модели от всички стилове. Предлагат се  и авторски каталози. Съществуват временни татуировки, както за 2 години, така и HENNA ( с къна) - за 2 седмици. Обеците (пиърсинг) са изработени от медицинска стомана 316 и ТИТАН - материал който говори за високо качество и безпроблемно носене. Всички материали се стерилизират чрез АВТОКЛАВ. Иглите за ТАТТОО и PIERCING се използват еднократно, така че хигиената е 100%.
Татуировките могат да бъдат различни по големина или жанр. Те могат да изобразяват трайбъл, цветя, дракони, йероглифи, феи, черепи, диви животни, имена на хора и др. Етимологията е на един от полинезийските езици и означава буквално "нанасяне на рани" или "да нанасяш рани".