Приложни изкуства

Моделирането, изрязването, украсяването и всички дейности, свързани с приложните изкуства развиват не само таланта, но и ума на практикуващия, независимо дали той е дете или възрастен човек.

 

Приложни изкуства е понятие с широк смисъл, което обхваща всичко свързано с рисуване върху: порцелан, стъкло, дърво, метал, текстил, глина, Изработката на дърворезба, икони , витражи, стъкломозайки, стъклопластика също са сериозен дял от сферата на приложните изкуства.

 

Техники като пачуърк, батик, декупаж, изработка на  кукли от вълна, ръчна изработка с естествени материали на картички, кукли, дрехи също се числят към приложните изкуства напоследък.

 

Разпространени през последните години са школи и work shops, където желаещи непрофесионалисти могат да практикуват приложни изкуства с осигурени на място материали, дали за да усвоят някои техники и да продължат да се развиват професионално, или просто за релакс от натовареното ежедневие и за срещи с приятни и интелигентни хора.

 

Произведенията на приложните изкуства се предлагат в специализирани магазини, галерии и др. Те са доста ценени от чужденците, посещаващи страната ни. Но и за всеки един български потребител красив предмет, изработен с любов, настроение и стил би бил страхотен подарък за всеки повод.