Покривна изолация

Съществена причина да се захванем с покривната топлоизолация е, че липсата на такава води до голяма толинна загуба в обитаваните помещения. Зимният студ  прави крайно некомфортно обитаването на подпокривните пространства, а пък през лятото те се превръщат в истинска парна баня.

 

Друга много съществена причина да направим  покривна изолация е, че тя се прави по-лесно и евтино от топлоизолацията на външните стени на сградата. Използваните материали тук са по-евтини, полагането им става значително по-бързо и толкова лесно, че не би затруднило и домашния майстор. Съчетанието между по-евтини топлоизолационни материали, възможността за изпълнение на значително по-дебела топлоизолация и по-евтиният труд водят до един много важен извод, а именно, че топлоизолацията на покрива е най-ефективна от гледна точка на реализираната икономия на топлинна енергия спрямо направените разходи. Или иначе казано с най-малко средства и труд може да се постигне най-голяма икономия на топлинна енергия.

 

Покривната изолация включва дейности , свързани с изолация на покриви, поставяне на покривна хидроизолация и керамични керемиди. Фирмите от бранша извършват още и:

-          Изграждане на дървени конструкции за покриви;

-          Изпълнение на хидроизолация на покриви;

-          Изпълнение на покривна топлоизолация;

-          Направа на обшивки на покриви;

-          Направа на безшевни улуци на място;

-          Поставяне на водосточни тръби;

-          Реновиране на покриви на паметници на културата;

-          Монтаж на покривни прозорци и капандури.

-           

Покривната изолация обхваща полагането на покривни и фундаментни хидроизолации и топлоизолации, на антикорозионни и защитни покрития. Използваните материали за покривна изолация от специализираните за това фирми са най-често плоскости с импрегнирана каменна вата, осъществяващи топлинна и звукоизолация.

Инвестицията в топлоизолация оскъпява ремонта на покрив само с 3-5 %, но инвестицията е за години напред, улеснявайки бъдещите полколения  и реално тя възвръща цената си неколкократно, поради намаляване на разходите за отопление.