Печати, етикети, надписи и табели

В съвременното ежедневие продуктите на фирмите от бранша за печати, етикети, надписи и табели се срещат навсякъде.

Надписи и табели, било то рекламни, светещи, метални, от ковано желязо,  дървени или др. са толкова разпространени, че дори не ни правят впечатление. По същия начин потребителите реагират и на етикетите – те са неизменна част от ползваните в ежедневието предмети, хранителни продукти, облекла, консумативи и др. Етикетите имат много приложения: идентификация на продукта , името на продукта,с цел реклама, предупреждения, и други комуникационни текстове.

Печатите са по-специфично перо от бранша. Тяхното ползване е широко разпространено по-скоро в бизнеса и институциите, които развиват дейности, основаващи се на законова база. Широко застъпено  в бранша е изработването фирмени печати и клишета, лазерно гравирани печати,  автоматични и джобни печати, датници и номератори, сухи и восъчни печати.

 

Фирмите-производители изготвят още промишлени самозалепващи етикети на ролка, текстилни етикети за леката, хранително-вкусовата промишленост и търговските обекти, пълноцветни самозалепващи етикети от всички видове материи, термоетикети за електронни везни и др.