Охранителни и сигнални системи и съоръжения

В съвременните условия, когато за съжаление никой бизнес или частно лице нямат гарантирана сигурност срещу кражба, влизане с взлом с офис или частен дом, или от нападение голяма пазарна ниша се заема от фирмите-производители и от магазините, които предлагат охранителни и сигнални системи и съоръжения.

Компаниите от бранша предлагат проектиране, доставка, монтаж и сервиз на пожароизвестителни, пожарогасителни, сигнално-охранителни, домофонни и видеодомофонни системи.

Все по-често напоследък се монтират на системи за видеонаблюдение, които позволяват във всяка офис сграда или дом, по всяко време на денонощието да бъде записвано всичко, което се случва, както и да бъде наблюдаван човекопотокът, за да се предотвратят евентуални набези .

Фирмите от бранша  разполагат с добре обучени и професионално подготвени кадри за проектиране, инсталиране, монтаж и сервиз на системи за сигурност от най-високо ниво.

Основните направления, в които развиват дейност компаниите от сектора са:

 * видеонаблюдателни системи, включително термовизионни, взривозащитени, с вградени аналитични функции за откриване и разпознаване на обекти;

 *контрол на достъпа,работно време и персонал; пропускни системи и контрол на човекопотоци, евакуационни системи;

 * пожароизвестяване и гласово оповестяване,

 * металдетектори и детектори за взривни и други химически съединения;

*автоматизирани паркинг системи, бариери, турникети, боларди и възпрепятстващи достъпа антитерористични механизми;

 *търговски системи за охрана на стоки;

 *периметрови охранителни системи;

 *професионални и морски радио станции.