МОРЕНА

Мисията ни е да осигурим непрекъснато обгрижване и персонално отношение за вашите възрастни, за да могат и те и вие да бъдете спокойни и сигурни. На разположение е висококвалифицирана медицинска помощ за възрастни и тежко болни. Разполага с 20 легла.

Дом за възрастни и стари хора Морена съществува от 7 години и разполага с 20 легла. Той е е малък, но малкият брой пациенти предполага качествени услуги, добри грижи и повече персонално внимание, a ние държим най-много на отличните резултати. Затова нашите клиенти са доволни и благодарни.

В дом за стари хора Морена вашите близки ще намерят време за отмора и спокойствие, ще бъдат обгрижвани внимателно с индивидуален подход. На денонощно разположение е медицинска помощ при необходимост. Нека те да си почиват и вие да сте спокойни!

Ние предлагаме:

- Рехабилитация
- Провеждане на индивидуални процедури и цялостни програми, масажи, раздвижване.
- Медицинска помощ
- Медицински персонал на разположение на обитателите, поставяне на системи и инжекции, поставяне и смяна на катетри и други
- Обгрижване
- 24/7 денонощна високоспециализирана грижа и наблюдение на възрастни и болни хора.
- Почивка и спокойствие
- Домашна атмосфера, приятелско отношение и емоционална подкрепа.

Сигурно сте чували твърдението, че възрастните хора са като малките деца. Но какво точно значи това? Освен всичко друго и това, че на възрастните трябва да се отделя също толкова внимание, а грижите, от които се нуждаят, са подобни на грижите за децата. Дом за възрастни и стари хора Морена разполага само с 20 места, но това прави грижата за неговите обитатели по-пълноценна и по-качествена.

Движението и добрата координация, както и възможността за самостоятелно обслужване се едни от най-важните неща, за да се чувства възрастният човек комфортно и с добро самочувствие. Ето защо в Морена прилагаме персонални програми и процедури за отделните клиенти, в които е включена рехабилитация чрез масажи, раздвижване и лечебна физкултура. Възможността за разходки и движение на открито и на чист въздух също са сред конкурентните предимства на дома. Тъй като се намира в полите на Витоша, природните дадености позволяват почивка сред природата, а градината и дърветата в нея придават допълнителен уют.

Макар и почти в планината, дом за свъзрастни хора Морена разполага с парно отопление, така че обитателите да се чувстват комфортно и през зимата. Стаите са оборудвани със самостоятелни тоалетна и баня, телефон и кабелна телевизия.

Освен от достатъчно движение, възрастните хора се нуждаят от занимания и социален живот. Те имат нужда от обгрижване в психологическия смисъл на тази дейност, също както децата. А какво означава това? Достъп до забавления под формата на игри, телевизия, дискусии. Отбелязването на празниците, когато си далеч от дома, изисква създаване на празнична атмосфера, за да бъде компенсирана липсата и да се получи пълноценно изживяване. А това е грижа на аниматорите на дома. Периодично в Морена се канят и музикални ансамбли за концертни изпълнения, защото изкуството винаги е било и е най-добрата терапия.

Освен забавленията и разнообразната дневна програма, възрастните хора винаги трябва да разполагат и с медицинска подкрепа при необходимост. На разположение на клиентите на дома постоянно има медицински сестри, рехабилитатор и санитарки. Когато се налага, се провеждат и консултации с лекари-специалисти по даден проблем. Медицинският персонал на Морена следи стриктно редовното приемане на предписаните лекарства, проверява се нивото на кръвното налягане, при нужда се поставят системи и катетри.

В старчески дом Морена предлагаме домашен уют, емоционална подкрепа и приятелско отношение. При нас възрастният човек е доволен от личното отношение, като на първо място той самият поставя не толкова физическото си обгрижване, колкото емоционалното.

Мотото на нашия дом е: „Ние сме с тях, за да спите спокойно”. И това не са празни думи. Както се нуждаем от помощ при грижата за децата, докато те растат и получат навици за самостоятелен живот, така се нуждаем от помощ и при грижата за нашите възрастни близки. Причините могат да бъдат най-различни – заетост, отдалеченост, личностни взаимоотношения. Каквито и да се те обаче – не се притеснявайте да поверите близките си в професионалните ръце на екипа на Морена. Те ще бъдат с тях, за да бъдете вие спокойни. Моля посетете сайта на дом за вузрастни и стари хора Морена - www.jordanna.eu

Мнения

Напиши мнение за МОРЕНА (10)

Помолете настоящите си клиенти да напишат мнение за вас, ако искате да привлечете нови клиенти за МОРЕНА! Според последното Глобално онлайн потребителско проучване на Nielsen на над 25 000 потребители в повече от 50 страни, 70 процента от потребителите се доверяват на препоръки публикувани в интернет и взимат решение за покупка на продукти и услуги въз основа на това.

Лили Шекерова 18 Jul 2015 13:06

Благодаря ви от сърце, мили хора, че се грижите така добре за дядо ми, който е обездвижен! Много сме доволни от грижите, които се полагат за него. Има медицинско обслужване, хранят ги добре, хигиената е на ниво. И най-важното - човечно отношение. Спокойни сме за него и знаем, че е в добри ръце.

Мила Георгиева 06 Jun 2015 11:17

ДОМ ЗА ВЪЗРАСТНИ И СТАРИ ХОРА “МОРЕНA”

Баба ми е там от 3 месеца и мисля, че се чувства много добре! Атмосферата е много приятна и положителна, а хората са много отзивчиви! Специално искам да благодаря на управителката - госпожа Йорданка Василева! Има много добро медицинско обслужване и целият екип са много добри! Благодаря ви!

Георги Георгиев 24 May 2015 11:47

Моето Мнение за Дом Морена

Баба ми е от 3 месеца в дома след операция на тазобедрена става. Неможеше изобщо да ходи. Благодарение грижите на персонала тя вече ходи сама. Гогато годим на посещение , хората са в хола или се разхождат в двора при хубаво време. Пеят песни , играят хоро , просто се веселят.Усмихнати са , приветливи , чисти и спретнати. В дома винаги е чисто и не мирише, храната е вкусна. Благодаря ви че ви има!

Благодарност

Evgeniq Milanova 21 май в 15:40 Моята майка отскоро е в дома.Възхищавам се на Дани и нейния екип.С толкова топлина и разбиране се отнасят към всички възрастни хора,пребиваващи в дома.Хигиената е на много високо ниво.С голям професионализъм успяват да успокоят домуващите с различни заболявания и характери.Благодаря на всички от сърце!

Красимира 21 Apr 2015 11:23

Препоръчвам дом Морени!

Настанихме леля ни през декември 2014 г. Тя беше в тежко състояние, след операция, на легло и се нуждаеше от постоянни грижи, които ние не можехме да ? осигурим. Там я обгрижиха и я вдигнаха на крака още на третата седмица. Освен това, дементното ? състояние значително се подобри и тя вече е много по-спокойна. Храни се редовно, има компания и е под постоянно наблюдение. Йорданка и целият ? екип са истински професионалисти, които си разбират от работата и няма да ви безпокоят ненужно. Не е маловажен и фактът, че таксата е доста прилична в сравнение с подобни домове, които проучихме преди да направим избора си. Горещо препоръчвам дом Морени!

Мнение

Изказвам своята сърдечна благодарност на собственичката Йорданка, и на целият персонал за адекватните грижи които полагат към моята баба Ивана, която е на 90г. Баба си счупи крака през месец май 2014 и след престой в болница я настанихме в един дом в който грижите за нея не бяха на нужното ниво, и виждахме как я губим ден след ден. В дом МОРЕНИ я настанихме през месец юли с надеждата, че това е домът в който ще получи нужните грижи, за да се възстанови, както психически така и физически, и НЕ СЕ ИЗЛЪГАХМЕ. Баба Ивана укрепна, хареса обстановката, обслужването, отношението на хората към нея, а също и храната. Вече сама сяда и ляга в леглото , надяваме се, че скоро ще проходи самостоятелно. Винаги когато я посещаваме, я намираме чиста и спретната. Още веднъж сърдечни благодарности за Топлите и всеотдайни грижи

Ирена Димитрова 02 Jul 2014 17:07

Благодаря за човещината

Сърдечна благодарност за всеотдайността, за човещината и за още много, за което няма думи. Баща ми живя в този дом повече от 4 години и 4 месеца. Огромна част от това време дължим на компетентните, професионални грижи на персонала в Дом Морена. Трудно е да се опишат всички сложни ситуации, през които се наложи да преминем до естествената кончина, но без съдействието на хората от дома нямаше да можем да осигурим спокойствието на татко до последния момент. Домът е отличен и се побира в две думи: сигурност и надеждност. Винаги ще бъда благодарна на Дом Морена за грижите, но и за помощта с добър съвет, когато се налага търсене на външна медицинска консултация или интервенция в разнообразните ситуации, съпътстващи нелеката съдба на възрастния човек. Благодаря, чудесни хора!

Светла Христова 03 Jun 2014 10:22

Благодарност за грижите и отношението

Свекърва ми е в този хоспис от февруари 2014г. Закарахме я там в не много добро състояние-забравяща и вперила поглед в нищото. Хората там я приеха много радушно. Вече не е тази жена, която заведохме. Много по-жизнена и енергична е.Самата тя е доволна от грижите, обстановката и храната. Аз лично имам наблюдение върху хигиената,която се поддържа там. Никога не съм видяла мръсно, разхвърляно,непроветрено. Винаги хората са добре облечени и обгрижвани. Много често като ходим ги заварвам на разходка по улицата. Искам да изкажа моето възхищение и благодарност на персонала за грижите, които полагат за тези възрастни хора. Свекърва ми просто се преобрази там. Благодаря, че Ви има! Желая Ви от все сърце много здраве и търпение, което проявявате при грижите за техи хора. Наистина сте с благородни сърца.

Елка Велкова 25 Mar 2014 16:18

Едно голямо благодаря!

Баща ми е в този дом от средата на м. май 2013г. Той е на 90 г. и беше в добро физическо здраве, излизаше на разходка и на пазар по няколко пъти на ден. Но забелязахме, че започна да забравя, все по-често беше дезориентиран, прогресивно нарастваше тази заплаха за живота му - старческа деменция. Посъветвах се с лекари и те ми препоръчаха да остана при него или да му осигуря денонощна грижа. Невъзвратимото беше дошло. След като проверих няколко алтернативи, реших да се спра на дома за стари хора “Морена” в Княжево. И не сгреших - мястото е страхотно, глетката към планината е величествена, а персоналът е учтив и винаги, когато посещавам дома, виждам как полагат грижи за хигиената, храната и комфорта на старите хора в дома. Именно техен дом е правилното определение - не е хоспис или болница, не е и типичният старчески пансион, а място, в което баща ми наистина се чувства като у дома си. Той е винаги нахранен, спретнато облечен, постриган и обръснат. При това, той все още е в движение, иска да слиза долу във всекидневната, да се разхожда навън и прекрасния и отзивчив персонал, успява да намери време, да го разходи и извън дома. Много се държи на добрите санитарни условия и на хигиената. Отношението на всички от дома "Морена" е чудесно, както към нашите близки хора, така и към нас. Искрено благодаря на целия екип и специално на управителката на дома Йорданка Василева, която многократно ми помага със съвети и адекватно поема инициатива, когато се налагат спешни действия. Сега ходя на работа спокойна, знаейки, че за моя баща се полагат най-добрите грижи! Аз и моето семейство сме много доволни, че имахме късмет да намерим това място за баща ми. Препоръчвам на мои познати, пък и непознати, да позвънят и да попитат дали има свободни места за техните близки, за да бъдат настанени там. Голямо благодаря и съм убедена, че баща ми е в добри, грижовни ръце!

Напиши мнение
Моля попълнете "I'm not a robot" отметката.