АТЕ ПЛАСТ ООД - ПРОИЗВОДСТВО НА ФОЛИА И ОПАКОВКИ, КАШИРАНИ ФОЛИА И ФЛЕКСОПЕЧАТ

АТЕ ПЛАСТ ООД предлага полимерни фолиа и опаковки с пълноцветен печат - флексопечат до 8 цвята, каширани фолиа, термосвиваеми фолиа и калъфи, пликове и фолиа за вакуум опаковане, чували, салфетки, фолиа за хоризонтални и вертикални опаковъчни машини.

Ате Пласт ООД е предприятие, специализирано в производството на полимерни фолиа и опаковки с пълноцветен печат, каширани фолиа, термосвиваеми фолиа и калъфи, пликове и фолиа за вакуум опаковане, чували, салфетки, фолиа за хоризонтални и вертикални опаковъчни машини.

Ате Пласт ООД е създаденa през 1994 година под наименованието Агротрейдинженеринг ООД в Стара Загора. Стартира с производство на полиетиленови фолиа, като постепенно разширява производството и пазарите си. През 2003 година „Агроинженеринг” ООД инвестира във високотехнологична петслойна линия за коекструдирани фолиа. Тази машина, единствена по рода си в България позволява производство на комбинирани фолиа от LDPE, LLDPE, HDPE, PP, PA, EVOН и др.

Така от водещ производител на селскостопански фолиа и термосвиваеми фолиа /Термофол/ фирмата се преорентира и към пазара на опаковки и постепенно придобива позиции в държави като Холандия и Германия. През 2008 година дружеството закупува модерна трислойна инсталация с висок капацитет. В нея са заложени най-иновативните решения, водещи до високо и постоянно качество на продукта. През 2013г. АТЕ ПЛАСТ ООД инвестира в нов завод за печат и ламиниране на гъвкави опаковки.

Днес Ате Пласт ООД е един от големите водещите производители на полиетиленови фолиа в България. Компанията работи основно за износ. Блaгодарение на постоянната модернизация и подобряване на качеството, тя задоволява нуждите на отрасли като: хранително-вкусова промишленост, строителство, съкларска и химическа промишленост, парфюмерия и козметика, прахове и почистващи препарати, медицина, градина и селско стопанство и други.

Като компания, заемаща водеща пазарна позиция в производството на полимерни фолиа и опаковки с доказано високо качество, Ате Пласт си поставя за цел да бъде водещ производител на печатни и каширани фолиа. Фирмата разполага с 8-цветна флексопечатна машина и ламинираща (кашираща) машина, производство на световни лидери в областта на печат и каширане на фолиа.

Ате Пласт произвежда фолиа за медицината (Барифол за спринцовки и санитарни материали), парфюмерийната и козметична индустрия (Барифол за тубички , Технофол за тубички, Термофол за стекове), хранителната индустрия (Барифол за меса и колбаси, Барифол за сирена и кашкавали, Барифол за опаковка с модифицирана атмосфера, Барифол с ароматна бариера - кафе, подправки, Технофол за пълначни и дозиращи линии, фолио за опаковка на хляб, пликове за дълбоко замразяване, салфетки, чували, калъфи), фолиа за опаковане на напитки (Барифол за вино /bag in box/, Технофол за вино /bag in box/), прахове и почистващи препарати (Технофол за автоматични пълначни линии), и др.

БАРИФОЛ е петслойно фолио и се предлага в следните структури:

  • PA/tie/PE/PE/PE - Стандартна, несиметрична структура, произвежда се в различни дебелини;
  • PE/tie/PA/tie/PE - Симетрична структура, повишени бариерни свойства, намален кърлинг ефект
  • PP/tie/PA/tie/PE - Симетрична структура с повишена температурна устойчивост на външния слой;
  • PE/tie/EVOH/tie/PE - Симетрична структура със СУПЕР БАРИЕРА!
  • PP/tie/EVOH/tie/PE - СУПЕР БАРИЕРА с повишена температурна устойчивост на външния слой!

Изискванията към опаковката на хранителни продукти постоянно нарастват. Опаковката трябва да бъде лека /това спестява продуктови такси/, атрактивна, да не скрива предлагания продукт и да го представя в примамлива за клиента форма. Освен това, тя трябва не само да запази целостта на продукта, но и неговата свежест, вкусови качества и аромат за максимално дълъг период от време. Това се постига с използването на бариерни фолиа като Барифол.

Бариерните фолиа гарантират защита от влага, газове и аромати, като допълнение към механичните свойства. Защитният слой /бариера/ може да бъде изпълнен от различни материали, в различни по вид структури, в зависимост от предназначението.

ТЕХНОФОЛ – индустриални фолиа

Технофол е обединено название за специализирани технически фолиа. Те могат да бъдат използвани в различни области на индустрията, като транспортна и складова опаковка, както и за индивидуална опаковка на хранителни и консуматорски стоки.
Технофол за автоматични пълначни и дозиращи линии (FFS). FFS линиите са разработени за да увеличат скоростта на опаковане, като минимизират човешкия труд. Те работят на различен принцип, в зависимост от продуктите които се дозират, пълнят и теглят. Могат да пакетират както твърди, така и прахообразни или дори течни храни, напитки, перилни препарати, строителни смеси. Това налага използването на специализирани фолиа - ТЕХНОФОЛ с различни качества: якост на опън и пробив, минимална разтегливост, много добра способност на залепване, Hot Tack ефект, антистатични и антиблокинг свойства. Оптичните свойства - прозрачност и блясък са важни за доброто представяне на продуктите.

Стреч худ

Това са специални фолиа с ластичен ефект. Характеризират се с висока еластичност и разтегливост. Опаковането със стреч худ все повече измества термосвиваемите калъфи и ръкави. Технологията на това опаковане не изисква топлинна пещ или горелка. Това повишава безопасността на работа и спестява разходи. Ръкавът за опаковка се изработва със значително по-малка обиколка от тази на палета. Ръкавът се разтегля до 150 %, след което се издърпва до основата на палета. Силите на стягане на фолиото крепят товара и осигуряват оптимална безопасност по време на складиране и транспорт. Намалената обиколка, дебелина и дължина на тези калъфи намалява себестойността на опаковката и спестява време. Намира приложение в много индустрии - строителна, стъкларска, химическа, хранително вкусова и т.н. Изработва се с размери по спесификация на клиента, с UV стабилизатор за увеличаване на срока на трайност на фолиото.

Технофол за матраци, стиропор и изолации - специализирани фолиа за леки продукти, с печат или ненапечатани, за машинно или ръчно опаковане.
Технофол за тубички и Bag-in-box опаковки - използват се като вътрешен, лепилен слой с повишена здравина и добра възможност за слепване. Предлагат се подготвени за ламиниране или каширане към алуминиеви или полимерни фолиа.

ТЕРМОФОЛ – термосвиваеми фолиа

Термофол - Многослойни термосвиваеми фолиа, съчетаващи висока прозрачност и блясък със здравина и отлична свиваемост. Отличава се с голяма сила на свиване след излизане от термокамерата – гарантира добра способност на стягане и задържане на продуктите в стек и стабилност по време на транспорт и товаро-разтоварни дейности. В допълнение, отличните оптични свойства гарантират доброто представяне на продукта.
Основно предимство на ТЕРМОФОЛ е неговата многослойна структура, което позволява съчетаването на различни материали. Използването на съвременни суровини в

Термофол гарантира запазване на здравината при редуциране дебелината на фолиото. Това води до намаляване на: производствените разходи за единица продукт, себестойността на опаковката и "такса опаковка".

В зависимост от нуждите на клиентите се разработват различни рецептури, включително и за високоскоростни автоматични опаковъчни линии, изискващи антистатични и антиблокинг свойства. Термофол може да бъде напечатан по заявка на клиента.

Конфекция – чували, калъфи, салфетки

Фолиата се предлагат и във вид на предварително изготвени чували, калъфи и салфетки. Те са отлична защита на вашите продукти. Върху тях може да бъде напечатана рекламна и указателна информация. В зависимост от предназначението им се изработват от различни материали, под различни форми, цветове, стандартни размери или по заявака на клиента.

За подобряване на обслужването на клиентите и гaрантиране на постоянно качество на продуктите прилагаме 24-часов контрол. В допълнение на това е въведена система за управление на качеството ISO 9001:2008. Ате Пласт притежава и сертификат за съответствие с изискванията на BRC Global Standard for Packaging and Packaging materials, както и ISO 140001:2004.

Нашите инвестиции в нови технологични линии и използването на съвременни суровини и материали позволяват редуциране на дебелината до 25% при запазване на същото качество. Намаляването на теглото на опаковката спомага за опазването на околната среда в две направления: намаляване на използваните природни ресурси и намаляване на отпадъка от опаковки.

 

Мнения

Напиши мнение за АТЕ ПЛАСТ ООД - ПРОИЗВОДСТВО НА ФОЛИА И ОПАКОВКИ, КАШИРАНИ ФОЛИА И ФЛЕКСОПЕЧАТ (2)

Помолете настоящите си клиенти да напишат мнение за вас, ако искате да привлечете нови клиенти за АТЕ ПЛАСТ ООД - ПРОИЗВОДСТВО НА ФОЛИА И ОПАКОВКИ, КАШИРАНИ ФОЛИА И ФЛЕКСОПЕЧАТ! Според последното Глобално онлайн потребителско проучване на Nielsen на над 25 000 потребители в повече от 50 страни, 70 процента от потребителите се доверяват на препоръки публикувани в интернет и взимат решение за покупка на продукти и услуги въз основа на това.

Румяна Благоева 03 Jun 2015 14:07

Купуваме от АТЕ ПЛАСТ фолиа и пликове за опаковане. Много са качествени, без забележки съм. Коректна фирма, добре се работи с тях.

Кирил Благоев 28 Apr 2014 09:57

Имам малък сладкарски цех и ползвам само термосвиваемите фолиа и калъфи на АТЕ ПЛАСТ ООД.Изключително съм доволен.

Напиши мнение
Моля попълнете "I'm not a robot" отметката.