Мобилни телефони - магазини

Във века на масовите комуникации особено прогресивно развитие търпи търговията с мобилни телефони. Тя се осъществява естествено в  магазините за мобилни телефони, било то реални такива или он лайн магазини.

 

В магазините за мобилни телефони изборът е почти неограничен , с цел да задоволи вкуса и нуждите на всеки потребител.

Критериите за избор на мобилен телефон са както марката ( производителя),  външния вид на апарата, така и не на последно място  цената. Намират се както скъпи, дизайнерски телефони, така и нискобюджетни, без особени приложения и аксесоари.

 

Относно аксесоарите, техният асортимент също е огромен. Продават се калъфи за мобилни телефони, зарядни устройства, батерии, слушалки, протектори, карти с памет и др.

 

В магазините за мобилни телефони се предлагат нови апарати, но нерядко се продават и употребявани такива – second hand, които са със запазен търговски види функции, и са абсолютно годни за употреба, но на по-ниски цени. Новите мобилни телефони се продават с гаранция, която може да е 1  или 2 години, в зависимост от апарата.

 

Освен в специализираните магазини за мобилни телефони, такива могат да се купят и от представителните офиси на мобилните оператори, където всеки един от нас заплаща месечните си сметки за мобилна телефония. Там с различни абонаментни планове или от натрупани отстъпки, абонатите на съответния мобилен оператор могат да закупят телефон ( или накратко GSM), възползвайки се от съответната промоция.