Металообработка

Секторът металообработка се свързва основно с тежката промишленост и е доста добре застъпен в българската икономика, особено  в близкото минало.

 Освен фрезоване компаниите в бранша извършват още и следните видове металообработка - струговане и кръгъл (вътрешен и външен) шлайф, щанцоване и пробиване на метал, огъване и разкрояване на ламарина чрез гилотини за разкрояване на листов материал и абкант преси за огъване на листов материал, прахово боядисване, заваряване.

В продуктовия асортимент на фирмите от металообработваща промишленост се включват: ламарини-горещо и студено валцовани, огледални, супер огледални, матови, декоративни, сатенирани; прокат; тръби-кръгли, безшевни, квадратни; арматура-холендерни съединения, накрайници, тапи, уплътнения; мивки, вани, мрежи, въжета , вериги.

Други продукти, не толкова специфични, а приложими, освен в промишлеността и в бита са ел. табла, пощенски кутии, метални шкафове, оборудване за магазини и спортни зали, метални каси и сейфове, каси за оръжие, метални врати, елементи за оранжерии и парници, кофражни платна.