Метални изделия, конструкции и профили

Компаниите в сектора за Метални изделия, конструкции и профили са специализирани в производство, продажба и монтаж на метални тръби, топло изтеглени профили, студено изтеглени профили, покривни ламарини и др.

 

Много от тях се занимават и с проектиране, производство и монтаж на различни видове носещи конструкции за фотоволтаични централи, както с производство на аварийни и отклонителни скоби за водопроводи.

 

Фирмите произвеждат и метални конструкции и елементи за строителството, неръждаемо оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

 

Отчитайки тенденциите в производството и изкупуването на електроенергия, както и климатичните условия в България, географската ширина и слънчевото греене, компаниите в бранша поетапно усвояват и производството на носещи конструкции за фотоволтаични електроцентрали.

 

Най-широко разпространената дейност в сектора е изработката на  метални врати, парапети, огради, навеси, входни врати, пощи, решетки, вити стълби и всичко от метал.

От студено валцувана, поцинкована стомана е застъпено и производството на метални халета, промишлени сгради, складове, самолетни хангари, селскостопански навеси, магазини, офисни сгради или манежи, както и други иновативни стоманени конструкции.

 

В дейността на компаниите от сектора за метални изделия, конструкции и профили се включват  и услуги за прецизно рязане с цифрови гилотини, както и плазмено рязане на детайли.