Матраци и спални продукти

В сектора за матраци и спални продукти основно място заемат фирмите-производители на продукти за спалнята-удобни въглавници, мемори възглавници, матраци, олекотени завивки и протектори за матраци, както и магазините в които се предлага произведнеия асортимент.

 

Матраците са „сърцето” на всяко легло. За да бъде сънят пълноценен е нужно тялото да се отпусне, върху удобен матрак, разбира се. За тази цел се предлага широка разновидност от матраци, произведени по съвременни технологии. Те неутрализират  вредните геопатогенни влияния. Някои от тях са със специално вградени в тъканта нанокапсули с есенция от лавандула за спокоен сън и пречистване. Повечето матраци са двулицеви-за летния и за зимния период. Преобладавт и антиалергичните такива, които във вътрешността си са пълни с материал, незадържащ акари и способстващи превенцията на алергиите в дома.

 

Възглавниците също заемат основно място във всяка спалня. Те може да са пухени, силиконови, дунапренени, от мемори пяна, ортопедични, дишащи, в различни размери.

 

Продуктите за спалнята включват чаршафи, отново от разнообразни материи и с различни размери, покривки за легла-шалтета, завивки-олекотени, одеяла и др.

 

С цел задоволяване вкуса на съвременния потребител и  спазване на определен интериорен стил на дома, и в частност спалнята, в магазините за спални продукти могат да се закупят  или поръчат  всякакви десени чаршафи, завивки, покривки, калъфки и др, вкл. и вносни.