Килими и тъкани подови настилки - магазини

Килимите са неразделна част от интериора в почти всеки български дом. Те придават уют, цвят и стил на всяка стая в дома. В магазините за килими те се предлагат в безброй десени, лесни са за поддръжка и мобилни, ако се налага ново аранжиране по вкуса на клиента.

Килимите се изработват от различни материали и са основно мокетени килими и тъкани килими. Вълнените килими са „ класика в жанра”. Те са с дълбока текстура, но са изключително търсени, поради толината , която осигуряват и заради типично българските мотиви, които изобразяват. Напоследък се предлагат полипролиленови и акрилни килими, които са по-лесни за поддръжка и на по-достъпни цени в магазините за килими и тъкани подови настилки. Изключително модерни са кожените килими и килимите, изработени от копринени нишки. Те не задържат почти никаква прах, затова са много удачни за хора с алергия към домашния прах и акари.

В магазините от бранша, освен килими се предлагат и различни видове мокети, пътеки. Мокетът предлага икономична и трайна алтернатива на много други подови настилки, а цената на полагане също е по-ниска. Мокетът е актуален в съвременните предложения на интериорните дизайнери, най-вече заради богатите разцветки, които се предлага. Той безпроблемно се комбинира цветово с всякакви мебели, било то в спалня, хол, всекидневна, офис.

В магазините за килими и мокети се предлагат различни услуги за оразмеряване на желания артикул, с цел удобството на клиентите. Извършва се и доставка до адрес, в случай, че закупеното количество е по-голямо и обемисто.