Градински центрове и магазини

През последните години доста голяма популярност у нас придобиха градинските центрове. Това се дължи най-вече на навлизането на западната мода и култура, свързана с актуална аранжировка на зелените площи  в градината, парка или покривното пространство(покривно озеленяване).

 Някои от тях са разположени в извънградските зони, за да може на път към вилата през уикенда, например, собствениците да спрат на удобно място и да се снабдят с растения и аксесоари за градината по свой вкус!

Градинските центрове и магазини са атрактивни с огромния избор на декоративна растителност, които предлагат. На първо място те „грабват” потребителя с разнообразието на цветя, храсти, дървета, семена и луковици с които разполагат в наличност. Някои от тях разполагат и със собствени оранжерии в които отглеждат или дори селектират различни сортове растения. Но освен вече израснали такива от градинските центрове може да се закупи и посадъчен материал.

Освен растения там се предлагат и редица продукти за аранжиране на съответната тревна площ, тераса, зимна градина или апартамент. Като се започне от така актуалните напоследък градински джуджета, фонтани, кашпи, та чак до специализирано парково и градинско осветление, поливни системи.

Някои градински центрове разполагат и със специалисти, които изготвят индувидуални проекти за озеленяване на външни и интериорни пространства.