Дрогерии

В близкото минало  значението на ДРОГЕРИЯ  се е изчерпвало от разбирането за магазин, в който са се продавали различни дребни стоки за бита и лекарства без рецепта.

Днес обаче понятието значително се е разширило. Дрогерията в наши дни е магазин, в който се предлагат стоки, свързани с грижа за косата, грижа за тялото, за устната хигиена, продукти за бебето, продукти за детето, храни и напитки, хранителни добавки.

Дрогериите са доста разпространен тип магазини в нашето ежедневие, разрастнали се дотам, че някои от тях са оформени във вериги от дрогерии, разпростиращи своите клонове в повечето големи градове. Дрогериите са любимото място за пазаруване на повечето домакини, а и не само, тъй като какво по-хубаво има от място на което наред с качествения прах за пране всяка жена да може да се сдобие с червило, пудра или ароматен лосион за тяло?!

Друго предимство на този тип магазини  са промоциите и намаленията на различни артикули, които са редовна практика в бранша, с цел привличане на повече клиенти.

Във всяка дрогерия освен това могат да се намерят качествени храни и памперси за вашето бебе или козметика и аксесоари за порастналото ви дете.

 

Съществуват специализирани дрогерии за натурални, билкови и здравословни продукти, които предлагат продукти за:

за укрепване на имунната система
за бодър и свеж ум
за добро храносмилане
за здрав и спокоен сън
за отслабване.

Друг тип специализирани дрогерии  са тези в които се продават помощни средства за хора с увреждания: ортопедични стелки, антиемболични чорапи, хипоалергични превръзки, коремни колани за следоперативно лечение и раждане, лумбостати и корсети при дископатии, гръбначни фрактури и изкривявания, мед. апаратура