Доставки по домовете

 

Доста разпространен сектор през последните години са доставките по домовете. Тпй заема все по-голяма пазарна ниша. Най-вероятно това се дължи на факта, че ежедневието на населението в активна възраст е натоварено и все повече хора се възползват от услугата за доставка на даден продукт директно в дома, за да спетят време и нерви при пазаруването в реален магазин или готвенето в домашни условия.

 

Доставките по домовете са удачен вариант и за хора, които по една или друга причина са затруднени да излязат от дома си ( най - вече поради заболяване), или за потребители, които работят от вкъщи.

 

Основно доставки по домовете се осъществяват от пицарии, ресторанти, вериги за бързо хранене, сладкарници. Най-лесният начин да се осигури вечеря в къщи или обяд в офиса е като се поръча по телефона или онлайн се направи заявка за желаното меню. В общия случай се заплаща, освен основната сума за поръчаната храна, и минимална такса за доставката.

 

Освен доставка на храна от ресторанти напоследък става все по – разпространено и пазаруването от online stores за хранителни продукти, които директно ги доставят до дома на потребителя. Чушки, домати, хляб, сирене или каквато и да била прясна храна може да се намери и закупи с осигурена доставка от куриерска служба.