Домакински съдове и принадлежности

Секторът за домакински съдове и принадлежности,или по-добре познат на потребителите като ДОМАШНИ ПОТРЕБИ, заема една доста голяма пазарна ниша сред българския бизнес. Този факт има напълно логично обяснение, основаващо се на факта, че домакинските съдове и принадлежности са в основата на всяко едно домакинство. Друга причина за разрастването на бранша, е фактът, че предлаганите продукти лесно се изхабяват, чупят и нуждата от нови такива не може да бъде заменена с друго.

В магазините за домакински съдове и принадлежности ( реални, а вече и on line) всяка домакиня, държащата на качеството и удобствата може да открие богат набор от тенджери-емайлирани, тефлонови, с двойно дъно и др.; тигани, изработени от различни иновативни материали и с различен диаметър; сервизи за хранене от керамика, порцелан, дуралекс в разнообразни разцветки, съчетаващи се с домашния интериор. Ножове за хляб, за месо, за сирена, тефлонови, керамични или от неръждаема стомана, наред с прибори за хранене допълват асортимента от стоките в сектор домакински съдове и принадлежности.

Фирмите за производство на домакински принадлежности и магазините за продажба на такива предлагат широка гама от легени, кофи, гъби за почистване на под и прах, микрофибърни кърпи, резачки за плодове и яйца, белачки плодове и зеленчуци, както и дребни кухненски електроуреди, като сокоизстисквачки, електрически точила за ножове и др.

В магазините за домашни потреби се продават още покривки за маса – правоъгълни, кръгли, овални , от лен, памук, полиестер, или с тефлонови нишки. Предлагат се и мушами в различни цветове и шарки, кърпи за съдове и др.

Асортиметът е наистина огромен. Някои от продуктите са вносни,  доста бюджетно оринтирани  ( особено стоките от Китай) , така че всяка домакиня да може да направи своя дом или кухня в частност, уютно място с необходимите удобства.