Денонощни магазини

В денонощните магазини най-често се предлагат цигари, алкохол, безлкохолни напитки,  сладки изделия. Асортиментът включва още, ядки, чипс, пакетирано кафе и чайове.

 

Напоследък обаче, поради динамиката в развитието на обществото и фактът, че доста работещи се трудят на смени, т.е. работят и нощно време, се появиха денонощни магазини, които предлагат пълноценен асортимент от стоки, които могат да се намерят във всеки хранителен магазин с обикновено работно време, вкл. и по-малотрайни продукти.  Това включва млечни продукти, салати, хляб, сандвичи, баници, месни продукти, зърнени закуски, зехтин, оцет, захар, сол, подправки, ориз, брашно, макаронени изделия, супи, фиксове.

Към сектора денонощни магазини спадат също денонощните аптеки. Те разполагат с гише, на което квалифициран фармацевт може да изпълни рецепта по всяко време , или да продаде необходимото Ви лекарство без рецепта, козметичен продукт, контрацептиви.

 

За удобство на клиентите някои от денонощните магазини за хранителни стоки предлагат и доставка на желаните продукти по домовете.

 

В последно време стана практика като денонощни магазини да работят не само по-малки магазинчета, но като такива да функционират и част от магазините на някои вериги хипермаркети.