Боулинг и билярд

Боулингът и билярдът като вид спорт и забавление обикновено вървят " ръка за ръка" тъй като те се практикуват обикновено в зали, където освен писти за боулинг имаи маси за билярд.
Залите за подобни забавления предлагат на своите посетители богат набор от развлекателни игри: боулинг, билярд и дартс. Също така, залите разполагат с електронни игри, флипери, симулатори, джаги, еър хокей и други.В залите могат да се организират различни по вид мероприятия: състезания, фирмени партита, тийм билдинг,
детски рождени дни и други.
Боулинг и билярд се практикуват както за забавление, така и професионално. За удобството на професионалните играчи на билярд и боулинг работят магазини, в които се предла специализирано оборудване и консумативи, необходими за практикуването им. Аксесоари за истинския боулинг играч са талк, кърпа, различни сайдове за обувките, лепенки за топка или за пръсти, специални клийнъри, накитници, напръстници, сакове и много други.

Най-голям принос за развитието на билярдните игри до съвременния им вид има Англия. След 1800 г. в Англия започва да се използва креда, за да увеличи триенето между щеката и топката.След около 30 години играта започва да се практикува и в Америка.