Бизнес центрове

Бизнес центровете представляват сгради, които обединяват офисите на една или повече фирми. Обичайно офисите биват отдавани под наем, но не липсват и случаи на закупуване на работните площи от дадена фирма. Ако офисът е нает, дейностите по поддръжката му обичайно се осъществяват от фирмата, която отдава помещенията под наем, което е една много облекчаваща и съответно много привлекателна за наемателя услуга.

Предимствата за наемането на офис в бизнес център пред това в жилищна кооперация са много: помещенията се предоставят във вид, готов за нанасяне; възможни са договорки за моделиране на работните площи по желание на наемателя, за да отговарят на неговите нужди; осигурена кабелна мрежа, интернет връзка, електроинсталации, отоплителна и охладителна система; охрана. Приспособяването на апартамент за офис в жилищна сграда може да Ви създаде проблем със съседите, които най-често се оплакват от засиления трафик на хора или тропането в часовете, приети за почивка.

Най-голямата концентрация на бизнес сгради в София е „Бизнес парк София”, намиращ се в Младост 4. Той разполага с 35 сгради, ползвани с различна цел – офиси, складове и др. В парка също така са построени кино, магазини, хотел, ресторанти. Паркът е притегателно място не само за хора от корпоративните среди с безупречната си организираност на сградите, улиците и паркингите, но и за майки с деца, тъй като разполага с добре поддържани тревни площи, цветя, пейки, фонтани, езеро.