Аерогари

Аерогарите обикновено са разположени в покрайнините на големите крадове, заради шума от кацащите и излитащите самолети. За по – голямо удобство, от всяка аерогара може да вземете такси и да стигнете до точно определен адрес.

На видно място във всяка аерогара са разложени електронни табла, които дават точна полетна информация. Има и гишета, тип „Информация”, където служители отговарят адекватно на въпроси, свързани с полетите. Обикновено са обучени и владеят по няколко езика.

В сградата на всяка аерогара можете да закупите билет за даден полет(ако вече не сте го сторили on line), да изпиете едно питие или да хапнете нещо докато чакате приятел, роднина или близък човек да се прибере или да излети.

Друго удобно място, в което може да се прекара времето между 2 полета, или просто да се изчака е магазинът в безмитната летищна зона. В него на изгодни цени се предлагат алкохол, парфюми, сувенири, дребни лакомства. Така всеки може в последния момент да купи подарък, в случай, че е пропуснал да го направи предо това. 

Аерогарите разполагат със специализирана охрана с цел осигуряване на сигурността на полети по рискови дестинации, на превозвани ценни и специални пратки, охрана на самолетите на перона и др.